Er zijn hoopvolle berichten dat over een aantal weken, met in achtneming van alle bekende regels, het weer mogelijk wordt om groepslessen te gaan geven.
Ik heb de afgelopen maanden de tijd gebruikt om mijn kennis en kunde onder de loep te nemen en heb besloten om mijn lessen uit te breiden met Do-In, de Japanse ‘yoga’.

Tijdens de opleiding Klassieke Shiatsu leerde ik Do-In en Yoga van twee bevlogen leraressen. Deze lessen waren de basis voor mijn jarenlange werk als docent Do-In, zwangerschapsyoga, en yoga. De tijdgeest maakte dat ik me in de loop van de jaren steeds meer op yoga richtte en Do-In meer op de achtergrond aanwezig was. Dat ga ik nu veranderen.

Wat is Do-In?
In China werd rond de vierde eeuw voor onze jaartelling Dao-Yin of Tao-Yin al genoemd in het Boek van de Gele Keizer. Vanuit Dao-Yin ontstond in Japan Do-In. Do-In is bedoeld als preventief systeem en wordt ook wel zelf-shiatsu genoemd omdat je letterlijk handgrepen leert toe te passen om jouw zelfgenezend vermogen te stimuleren. Alle oefeningen uit de genoemde oude tradities zijn ontwikkeld om de subtiele levensenergie die door de meridianen stroomt in balans te brengen. Bij Do-In leer je daarbij ook drukpunt- en meridiaan massages op jezelf toe te passen.

Seizoenen en elementen
Een belangrijk aspect is de inwerking van de seizoenen en de elementen in ons lichaamssysteem. De oefeningen kunnen in de overgangen van de seizoenen gebruikt worden om makkelijker te kunnen schakelen naar een volgende fase in het jaar.
De elementen zoals ze gezien worden in de Oosterse geneeswijze, water, hout, vuur, aarde en metaal, hebben invloed op hoe wij ons fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uitdrukken. Daarin is door middel van Do-In balans aan te brengen. De combinatie van dit alles maakt dat je je energieker gaat voelen en je weerstand tegen bijvoorbeeld seizoen-griep en ander ongemak verhoogd wordt.

De Lessen
Ik hoop natuurlijk dat we binnen niet al te lange tijd weer groepslessen kunnen gaan geven. De grote zaal in het Wellness Centrum Noord-Holland is er klaar voor.
Privélessen zijn altijd mogelijk
Ik geef de groepslessen in het Wellness Centrum Noord-Holland in Venhuizen op maandagavond van 19.45 tot 21.00 uur ga naar Agnès Schlüter en boek snel je afspraak.
Privéles geef ik in Venhuizen en Enkhuizen, zie www.agnesschluter.nl

Groepsles: € 16,50 per les
Priveles: € 35,00

Neem een eigen yoga-mat – en als je hebt een meditatiekussentje of -bankje mee en draag kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Ook een trui/vest/sjaal en warme sokken voor aan het eind van de les als we een meditatief moment hebben, is aan te bevelen.

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *