Agnès Schlüter

Boek nu hieronder je afspraak voor Zwangerschaps Yoga, elke dinsdag 


Agnès

Ik heb van jongs af aan geweten dat mijn levensopdracht ligt in het helpen herinneren wat onze essentie is. Wat zijn we en wie zijn we in werkelijkheid?

Ik volgde door de jaren heen opleidingen en trainingen in Usui Reiki, coaching met behulp van o.a. TA en NLP (Transactionele Analyse en Neuro Linguïstisch Programmeren), klassieke shiatsu, yoga, Kriya yoga, meditatie, theologie en Kundalini Yoga Coaching.

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het geven van workshops, Reiki cursussen, Yoga, zwangerschapsyoga, meditatie lessen en een-op-een coaching sessies.

 

 

Zwangerschapsyoga

Door naar je lichaam te luisteren en vertrouwen te hebben in jezelf ondersteun je het natuurlijke proces van de geboorte van je kind. De ontspannings- en ademtechnieken die je leert helpen je daarbij. De yogaoefeningen versterken je lichaam ter voorbereiding op wat komen gaat.

Yoga-ervaring is niet nodig om aan de lessen deel te nemen. De oefeningen en technieken zijn makkelijk aan te leren en thuis te doen.

 

Partners leren tijdens de partnerlessen hoe ze je kunnen ondersteunen tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap en bij de bevalling.

 

Je kunt meedoen vanaf 14 weken zwangerschap tot zolang je het kunt volhouden. 

Per uur privéles: € 35,00

Partners zijn alle lessen welkom na de versoepeling van de corona-regels

 

Als de corona-regels worden versoepeld zijn er ook weer groepslessen mogelijk. De groepslessen starten bij 5 deelneemsters. Partners zijn welkom op de vierde en de achtste les.

Cursus zwangerschapsyoga:

8 weken voor € 155,00

 

Voor alle andere lessen geldt ook dat ik weer les geef na de versoepeling van de

corona-regels

 

Yoga

Yoga gaat niet om het uitvoeren van de perfecte houding, maar om het ervaren en respecteren van je eigen grenzen. In de positieve ervaring kan er fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel ruimte ontstaan voor verandering. De fysieke oefeningen zijn maar een deel van wat yoga is, de lessen gaan verder dan alleen het aannemen van de houdingen. Yoga helpt je om bewuster in je leven te gaan staan.

 

De yogaoefeningen zijn erop gericht het lichaam krachtiger en soepeler te laten worden met respect voor de grenzen die iedereen heeft. Waar mogelijk worden alternatieve houdingen of oefeningen gegeven. Stoelyoga is mogelijk als het zitten of liggen op de yoga mat niet gaat. Leeftijd is ook niet belangrijk, yoga is voor iedereen. 

 

Meditatie

De meditaties die ik geef zijn gericht op het waarnemen van de stilte in jezelf. We beginnen met wat voorbereidende oefeningen die iedereen kan doen, dan een aantal ademoefeningen waarna een visualisatie volgt langs de energiecentra (chakra’s) die rond en in de wervelkolom liggen. Daarna begint de stilte-meditatie die ongeveer 15 minuten duurt.

De stilte in jezelf is meestal niet doodstil, maar je wordt uitgenodigd in jezelf aanwezig te zijn om te ervaren wat er gebeurt als je die stilte zoekt.

 

Reiki

Reiki werd door de Japanner Mikao Usui (1865-1926) ‘Usui Shyki Ryoho’ genoemd, het Usui Systeem voor Natuurlijk Helen. Door handoplegging op of boven het lichaam wordt de energie van de ontvanger in balans gebracht met de universele energie waardoor het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

 

Tijdens een reikibehandeling lig je geheel gekleed op een behandeltafel en leg ik mijn handen voornamelijk op je hoofd en romp (voor- en rugzijde) en voeten. Een stoelbehandeling is een verkorte versie waarbij je op een stoel zit.

Heb je Reiki nodig?

Ik geef reikibehandelingen op afspraak op dinsdagochtend in Venhuizen en woensdagochtend en donderdagavond in Enkhuizen.

Reikibehandeling 75 minuten € 75,00

Reiki stoelbehandeling 30 minuten € 30,00

Reiki behandeling op afstand 20 minuten € 20,00

 

Wil je Reiki leren?

Wil je Reiki een vaste plek in je dagelijkse leven geven dan is het volgen van een

Reiki I cursus een optie. Je leert in vier aaneengesloten dagdelen hoe je jezelf en anderen kunt ondersteunen met Reiki. 

Gebruik je Reiki I en wil je verdieping voor jezelf en in de behandelingen die je geeft dan is een Reiki II cursus misschien wat voor jou.

 

Reiki I cursus 4 dagdelen in een weekend €150,00

Reiki II cursus 3 dagdelen in een weekend + na 3 maanden 1 dagdeel ter afsluiting €500,00 Cursussen worden in Enkhuizen gegeven

 

Reiki is een complementaire behandeling en komt niet in de plaats van een medische behandeling. 

Bij ziekte raad ik je aan een arts te raadplegen en een eventuele behandeling niet te stoppen als je Reiki ontvangt.